Soorten Stapelbakken

.

Net hebben we het al even benoemd, Schiphorst BV maakt ook specifieke stapelbakken. Voor slagers, voor bakkers en voor de AGF, maar ook voor zuivelfabrikanten en voor geautomatiseerde magazijnen. Onze specifieke stapelbakken zijn:

Hitte bestendige stapelbakken
Deze specifieke stapelbakken zijn te gebruiken om te pasteuriseren tot 85 graden Celsius en om te steriliseren tot 130 graden Celsius. 

Stapelbakken voor levensmiddelen
De stapelbakken voor levensmiddelen zijn gemaakt van nieuwe polyethyleen en nieuwe polypropeen. De kratten zijn veilig om direct met levensmiddelen in aanraking te komen, dat noemen we ook wel food-grade. Zonder milieu verspillende verpakking, kunnen de levensmiddelen als groente en fruit of brood, gewoon in de stapelbakken gedaan worden. De stapelbakken voor levensmiddelen zijn uiteraard ook goed stapelbaar en zijn erg duurzaam. In deze stapelbakken zit perforatie in de wanden en in de bodem, zodat de opgeslagen producten goed vers en koel blijven. Deze kratten zijn ideaal voor slagers, bakkers, voor het vervoeren van kant-en-klaarmaaltijden voor zorginstellingen of grote kantines en voor groente en fruit.

ESD veilige stapelbakken
ESD veilige stapelbakken zijn ideaal voor het vervoeren of opslaan voor elektronica. ESD staat voor Electronic Static Discharge, ofwel elektrostatische ontlading. Bewaart u elektronisch gevoelige apparatuur in gewone dozen, dan kan het zijn dat u de apparatuur beschadigd door elektrostatische ontlading. De ESD veilige stapelbakken van Schiphorst BV zijn gemaakt van kunststof met een toevoeging van koolstof. Dat zorgt er voor dat de stapelbak een geleidende functie heeft en dus de apparatuur geen aantasting kan hebben door elektrostatische ontlading.

KLT bakken
De KLT bakken zijn dichte, stapelbare kunststofbakken. Ideaal voor bijvoorbeeld een rollerband. Deze bakken worden vooral in de industrie gebruikt. KLT bakken zijn extra stevig en hebben een gladde bodem. Na jarenlange intensieve ontwikkeling door Schiphorst BV , ontstonden de KLT bakken. Inmiddels zijn deze bakken redesigned, te herkennen aan de naam VDA R-KLT, die is voorzien van een unieke, versterkte bodem. Hiervan is ook een Light versie, dus een lichtere uitvoering.