Vleeskratten zijn kunststoffen kratten die speciaal gemaakt zijn om vlees in te bewaren en te vervoeren. Doordat de kratten dichte wanden en een dikke bodem hebben, wordt het vlees wat erin zit goed beschermd. De doorkoelingsgaten in de bovenrand zorgen ervoor dat het vlees vers blijft. Een uitkomst voor de voedingsmiddelenindustrie!

Het design

De vleeskratten van Schiphorst BV1 zijn verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen, de standaardafmeting is 600x400x125 mm en de hoge variant heeft een afmeting van 600x300x200 mm. De vleeskratten zijn glad afgewerkt, waardoor ze hygiƫnisch zijn in het gebruik. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te reinigen. De doorkoelingsgaten zorgen ervoor dat het vlees goed gekoeld kan worden en dus vers blijft. De kratten zijn gemaakt van uitsluitend nieuw HDPE (High Density Polyethyleen), wat ze geschikt maakt om in aanraking te komen met levensmiddelen volgens de conform EU-Verordening 10.2911. Hierdoor is het niet noodzakelijk om een plastic inlegvel te gebruiken onder het vlees. De kratten zijn te verkrijgen in het rood, groen, blauw, geel, wit en grijs.

Stapelbare vleeskratten

Wat de vleeskratten van Schiphorst BV extra speciaal maakt, is dat ze stapelbaar zijn door de inkepingen aan de boven- en onderkant van de kratten. Dit worden stapelranden genoemd. De opgestapelde bakken zijn erg stabiel, waardoor de vleeskratten hoog opgestapeld kunnen worden, ook wanneer de bakken zwaar belast zijn. Zo kunt u wel tien vleeskratten boven op elkaar stapelen!

De voordelen van kunststof vleeskratten op een rijtje:

  • De vleeskratten zijn hygiĆ«nisch;
  • Het vlees in de kratten blijft goed vers;
  • De kratten zijn stapelbaar;
  • Producten zijn gemakkelijk te scheiden door verschillende kleuren kratten te gebruiken.

Bronnen

  1. https://www.schiphorstbv.nl/opslag-en-transportmiddelen/vleeskratten/