Kunststof
Pallets

.

Wat is een kunststof pallet nou eigenlijk? Het is vrij simpel, een pallet is namelijk een plateau waarop goederen kunnen worden opgeslagen. Onze kunststof pallets zijn voorzien van inrij-openingen voor de draagarmen van een pompwagen of heftruck. Hierdoor kunnen de pallets makkelijk verplaatst worden.

Er zijn verschillende type kunststof pallets, namelijk:

Displaypallets
Deze pallets worden ingezet voor kleine pallet inzendingen en worden meestal in de voedsel- en chemie sector gebruikt. Dit zie je dus ook meestal in supermarkten en winkels. Het voordeel van deze pallets is dat ze vrijwel meteen vanuit de vrachtwagen de winkel in kunnen. De pallets hoeven dus niet eerst worden omgepakt. Een goed voorbeeld waar dit gebruikt wordt is de Aldi en de Lidl.

Exportpallets

Het grootte voordeel van deze kunststof pallets is dat wanneer je goederen naar het buitenland wilt vervoeren er bepaalde eisen aan de pallets zitten. Deze pallets voldoen aan alle regels waar de houten bijvoorbeeld niet aan voldoen. Daardoor kunt u ze controle vrij vervoeren, dit bespaart u veel geld en tijd.

Medium pallets

Universele pallets, voornamelijk geschikt voor industrieel gebruik. Deze pallets bieden een gemiddeld draagvermogen, zijn geschikt voor stellingen en kunnen toegepast worden op rollenbanen.

Heavy pallets

Universele pallets, voornamelijk geschikt voor industrieel gebruik. Robuust design. Deze pallets bieden een zwaar draagvermogen, zijn uitermate geschikt voor intensief en hoog rotatief gebruik.

Hygiene pallets

Wat maakt een hygiene pallet zo verschillend van een normale kunstsof pallet? Het materiaal is het grootste verschil, doordat deze pallets veel worden gebruikt in de farmaceutische industrie moeten de pallets onder andere, diepvries bestendig en voedselveilig zijn. De hygiene pallets zijn in verschillende kleuren beschikbaar, beige, rood, grijs en blauw.

Bent u dus opzoek naar kunststof pallets? Dan bent u bij Schiphorst BV aan het juiste adres!